Ecografie Doppler

Ecografia Doppler este o metodă de investigație extrem de utilă, cu ultrasunete, deci neiradiantă, neinvazivă, accesibilă și repetabilă, folosită pentru explorarea vaselor de sânge și a afecțiunilor acestora. 

De ce este importantă o ecografie Doppler?

Folosind ecourile produse de globulele roșii din sânge se pot calcula viteza și modul de curgere ale acestuia, se pot vizualiza îngustările, dilatațiile vaselor de sânge sau eventualele cheaguri (tromboze), etc. Astfel, se obțin atât informații despre structură (morfologie), cât și date funcționale despre sistemul nostru circulator și răsunetul funcționării acestuia asupra celorlalte organe și sisteme.
Ecografia Doppler se efectuează țintit, pe segmente anatomice, fiind centrală (se adresează vaselor principale ale trunchiului: aorta cu ramurile ei, venele cave cu ramurile lor) și periferică (se adresează vaselor extremităților: membru superior, inferior, etc).

Ecografia vasculară Doppler este un examen complex, care necesită timp pentru efectuarea sa completă și corectă. Medicii noștri primari de specialitate vor face totul pentru confortul dvs și vă vor ghida cu amabilitate și profesionalism pe tot parcursul investigației, explicându-vă rezultatul acesteia în termeni pe care să îi puteți înțelege.

În Clinica Gibril Medical se realizează următoarele investigații:

  • Doppler carotidă
  • Doppler arterial de membru inferior
  • Doppler venos de membru inferior
  • Doppler de arteră renală

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Cum se efectuează o ecografie Doppler?

ecografie doppler carotidăÎn cazul ecografiei Doppler de carotidă, pacientul stă întins, având o pernă sub umeri care îi va permite să lase capul pe spate. Medicul va folosi gel pe suprafața investigată, după care va apăsa foarte ușor cu sonda, prin mișcări specifice care îi permit să vizualizeze vasul investigat.ecografie doppler membru inferior 1 compressed

Pentru investigația ecografică Doppler de membru inferior este necesar ca pacientul să stea în șezut, iar apoi să se ridice în picioare pe masa de consultații, pentru a permite medicului vizualizarea vaselor de sânge necesare pentru a stabili diagnosticul complet și corect.

Ecografia Doppler este o investigație de finețe, cu beneficii pentru sănătatea vaselor de sânge și, implicit, a întregului organism.

Folosindu-și toate competențele dobândite în peste 20 de ani de experiență, medicii noștri fac tot ceea ce este necesar pentru ca dvs să fiți sănătoși. Experiența medic pacient din clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicală, grijă particulară față de pacient dar și un înalt grad de discreție.

Vino la control! Sănătatea este importantă pentru tine și pentru cei dragi ție!