Ecografie intervențională

Ecografia intervențională, una dintre cele mai noi ramuri medicale, aflată la granița dintre radiologie și chirurgie, permite efectuarea unor manevre terapeutice și diagnostice minim invazive, sub control imagistic (radiologic, ecografic, tomografic, etc).

Ce presupune o ecografie intervențională?

radiologie intervenționalăSe pot efectua:  puncții și biopsii ale organelor profunde, drenarea abceselor și colecțiilor. Se poate interveni la nivelul discurilor vertebrale prin nucleoliza enzimatică (injectarea unei enzime în discul vertebral) sau prin fragmentarea percutanată, tratamentul unor cancere prin perfuzie locală de antimitotice (medicamente anticanceroase), punând la adăpost restul organismului față de efectele nedorite ale acestora și se pot repara unele malformații vasculare cerebrale inaccesibile prin neurochirurgia clasică.

Ce avantaje are o ecografie intervențională față de alte metode clasice de intervenție?

Aceste tehnici permit să se reducă costurile și uneori, prin limitarea căii de abordare, riscurile legate de o intervenție chirurgicală clasică.

La clinica noastră, investigațiile  sunt efectuate de dr. A. Abdel-Rahman Masoud, medic primar radiologie imagistică medicală, cu ajutorul unor echipamente de înaltă performanță.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Consultația radio – imagistică este recomandată pentru o explicare amănunțită a rezultatelor investigațiilor efectuate și pentru a ști care este starea dvs de sănătate,  ce puteți face pentru îmbunătățirea acesteia precum și recuperarea completă în cel mai scurt timp posibil, medicul specialist dedicând timp fiecărui pacient pentru înțelegerea corectă a diagnosticului și stabilirea unui eventual plan de tratament. Noi lucrăm pentru pacienții noștri și ne folosim toate competențele dobândite în peste 20 de ani de experiență pentru ca dvs să fiți sănătoși. Experiența medic pacient din clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicală, o grijă particulară față de pacient dar și un înalt grad de discreție.

Vino la control! Sănătatea este importantă pentru tine și pentru cei dragi ție!