ecografie mamară

Ecografia mamară este examenul principal recomandat în explorarea sânului în cazul femeilor sub 35 – 40 ani, a femeilor gravide sau al celor care alăptează. Este metoda preferată pentru investigarea inflamațiilor / infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) și a traumatismelor mamare.

ecografie mamară

Dacă ai peste 40 de ani, specialiștii Clinicii Gibril Medical îți recomandă mamografia ca metodă de investigație.
Ecografia mamară este o metodă de investigare a sânilor, cu ajutorul ultrasunetelor, neinvazivă, nedureroasă și neiradiantă, care poate fi efectuată și repetată la orice vârstă. Medicii clinicii noastre recomandă efectuarea acestei investigații anual, ca parte a controlului de rutină pentru prevenirea cancerului de sân. Deoarece sânul femeii tinere este mai dens, eventualele modificări de densitate determinate de procesele patologice (tumori, chisturi, etc.) se vizualizează rapid și corect pe o ecografie mamară.

Conform statisticilor, cancerul mamar este a doua cauză de mortalitate la femei, dupa cancerul pulmonar.

La nivel global, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticată cu cancer de sân;

30% dintre toate formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar;

1 din 8 femei riscă sa dezvolte cancer de sân;

180.000 cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an;

40.000 femei mor anual datorită acestei afecțiuni.

Cancerul mamar poate fi vindecat în proporție de 90% atunci când este descoperit în fazele incipiente ale bolii, ecografia fiind investigația care evidențiază tumorile foarte mici, nepalpabile și diferențiază tumorile solide de cele chistice (cu lichid). criteriile ecografice de stabilire a tumorilor maligne și benigne, astfel încât rezultatul are un grad suficient de precizie diagnostică.

Ecografia mamară se efectuează standard bilateral, la ambii sâni. Se poate efectua și unilateral, atunci când este un control la interval scurt al unei modificări unilaterale deja cunoscute sau când pacienta are un sân extirpat. Poate fi efectuată în completarea mamografiei, pentru un diagnostic cât mai exact.

Clinica noastră vă stă la dispoziție cu medici primari de specialitate dedicați fiecărui pacient în parte, pentru înțelegerea diagnosticului și îmbunătățirea stării dvs. de sănătate.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Cum se efectuează o ecografie mamară?

Medicul primar de specialitate aplică un gel pe sân, pentru ca sonda să se miște mai ușor și pentru a vizualiza corect și complet toată suprafața acestuia. Sonda va fi coordonată de medic, prin mișcări specifice, mai întâi pe un sân apoi pe celălalt, iar imaginile captate sunt prelucrate de un program special și sunt afișate pe monitorul ecografului. Pe toată perioada investigației, medicul va oferi pacientei informațiile necesare, iar după terminarea acesteia, în cadrul consultației de specialitate, va interpreta rezultatul obținut. Astfel, de la noi veți pleca având un diagnostic corect și complet, o mai bună înțelegere a stării dvs de sănătate precum și sfaturi utile pentru menținerea acesteia.

Cum vă pregătiți pentru o ecografie mamară?

Pentru vizualizarea corectă se recomandă efectuarea ecografiei mamare în afara perioadei menstruale, când sânii sunt mai denși și mai puțin sensibili. Medicii noștri vă recomandă să consumați 300 ml de lichid cu jumătate de oră înainte de efectuarea investigației. Pentru stabilirea unui diagnostic precis, echipa de medici a clinicii Gibril Medical vă sugerează să efectuați mereu ecografie mamară bilaterală, pentru a putea urmări evoluția sănătății sânilor și a identifica la timp eventualele schimbări patologice. În acest sens, este indicat să aveți la dvs și cea mai recentă ecografie mamară efectuată, pentru a putea compara cele două rezultate și a vă oferi cele mai bune sfaturi pentru sănătatea dvs.

Rezultatul ecografiei mamare este eliberat pe loc.

Noi lucrăm pentru pacienții noștri și ne folosim toate competențele dobândite în peste 20 de ani de experiență pentru ca dvs să fiți sănătoși.

Experiența medic pacient din Clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicală, o grijă particulară față de pacient dar și un înalt grad de discreție.

Ecografia mamară vede ceea ce tu nu poți simți! Tu când ai făcut ultimul examen senologic? Vino la control! Sănătatea este importantă pentru tine și pentru cei dragi ție!