Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicală care tratează afecțiunile glandelor endocrine: tiroidă, hipofiză, glandele sexuale și suprarenale și hormonii secretați de acestea.

Principalele boli din sfera afecțiunilor endocrinologice sunt: obezitatea, osteoporoza, nanismul, nodulii tiroidieni, acromegalia/gigantismul, hipo/ hipertiroidismul, boala Addison, diabetul zaharat, hipoglicemia etc. Afecțiunile endocrine sunt complexe și de aceea necesită analize de laborator specifice și investigații radio-imagistice, pentru a oferi oferi pacientului cu acuratețe rezultatele complete privind starea sa de sănătate.

Consultație endocrinologie

Consultația este necesară în cazul unei suspiciuni de boală endocrinologică (afecțiuni ale hipofizei, tiroidei, paratiroidelor, ovarelor, suprarenalelor etc) sau pentru urmărirea unui pacient deja diagnosticat cu o astfel de boală, pentru continuarea tratamentului și observarea evoluției bolii.

O mare parte dintre analizele și investigațiile necesare consultului endocrinologic se pot realiza în clinica noastră, astfel încât veți beneficia de un rezultat complet și un plan de tratament adecvat suferinței dvs.

Pentru pentru susținerea diagnosticului pot fi necesare, pe lângă un examen clinic amănunțit:

– ecografia tiroidiană – pentru evaluarea dimensiunilor, structurii, vascularizației tiroidei și identificarea nodulilor tiroidieni, sau pentru  necesitatea continuării investigațiilor cu scintigrafia tiroidiană sau puncția cu ac subțire.

– RMN, CT- pentru diagnosticarea tumorilor  hipofizare, suprarenale

– osteodensitometre (DXA)  reprezintă  standardul de aur pentru determinarea densității minerale osoase si prevenirea osteoporozei.

În urma completării consultului de specialitate în cabinetul de endocrinologie, cu aceste investigații se poate iniția o terapie țintită, personalizată, dar se poate monitoriza și răspunsul organismului la tratamentul prescris. Unele afecțiuni endocrine pot fi diagnosticate în faza subclinică, fiind posibilă împiedicarea progresiei către boala manifestată și apariția de complicații.

De aceea nu trebuie să vă ignorați starea de sănătate și să veniți periodic la control pentru a vă asigura că nu suferiți de nici o afecțiune. Cabinetul de endocrinologie al clinicii noastre vă așteaptă într-un spațiu elegant și modern.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Boala tiroidiană subclinică este obișnuită iar frecvența ei crește cu vârsta. Dacă nu este diagnosticată la timp, va avea consecințe nefaste asupra sistemului cardiovascular și funcției mentale.

Endocrinologia a adus contribuții importante sistemului cardiovascular. Țesuturile cardiace sunt organe endocrine, iar stimulii care afectează sistemul cardiovascular acționează prin receptori hormonali. Multe afecțiuni cardiovasculare au cauze endocrine : hipertensiunea secundară, sindromul metabolic, obezitatea, dislipidemia.

După  menopauză când organismul  femeii este privat de protecția hormonilor sexuali  predomină tulburările metabolismului osos: osteopenia și osteoporoza.

Endocrinologia se ocupă de asemenea de tulburări de comportament alimentar de tip anorexie nervoasă, bulimie sau obezitate, patologii tot mai frecvente în rândul  copiilor și adolescenților.

În clinica noastră, medicul de specialitate este complet dedicat fiecărui pacient în parte iar investigațiile medicale sunt realizate cu profesionalism și amabilitate.

Cabinet endocrinologie 
Consult endocrinologie180 lei
Control endocrinologie100 lei
Ecografie mamara bilaterala250 lei
Ecografie mamara unilaterala170 lei
Ecografie testiculara200 lei
Ecografie tiroida175 lei
Ecografie tiroida copii155 lei